Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Aktuální trendy ze světa interiérových dveří

Aktuální trendy ze světa interiérových dveří
27. 12. 2023 12:59

Aktuální trendy ze světa interiérových dveří

Interiérové dveře se nekupují každý den, a proto bychom věnovat pozornost nejen jejich funkčnosti a praktičnosti, ale také jejich estetice. Moderní či nadčasový vzhled dveří může výrazně ovlivnit atmosféru a design celého interiéru. Poradíme vám, jaké dveře z nabídky InDveře právě letí.

Jaké jsou nejnovější barevné trendy?

Mohli bychom říci, že všechny aktuální trendy mezi interiérovými dveřmi mají jedno společné - jednoduchost a minimalismus. Přestože se materiály, barvy a typy dveří výrazně liší, klíčovým prvkem zůstává snaha o elegantní a moderní design.

Jemné přírodní odstíny, které dodají interiéru nádech elegance

Klasické interiéry získávají na popularitě díky použití přírodních odstínů interiérových dveří, které do prostoru vnáší nádech nadčasovosti. Jemné hnědé, neutrální šedé a teplejší odstíny dřeva umí vytvořit atmosféru klidu a harmonie. Tyto barvy nejen že dodají vašemu interiéru přírodní a elegantní vzhled, ale také vám umožní flexibilně kombinovat nábytek a nejrůznější dekorační prvky.

Jemné přírodní odstíny jsou ideální volbou pro všechny, kdo se snaží dosáhnout ve svém interiéru nadčasové a moderní atmosféry. Kombinací těchto barev s kvalitními materiály a správným osvětlením lze dosáhnout interiéru, který vám nabídne pravý estetický zážitek. 

Trocha skandinávského stylu

Paleta barev interiérových dveří ve skandinávském stylu je udržována v odstínech bílé a šedé. Ostatní prvky v těchto prostorách zpravidla reflektují přírodu a jsou vyrobeny z materiálů, jako jsou dřevo, kámen, vlna plátno nebo kůže. Tato kombinace vytváří atmosféru klidu a jednoduchosti, charakteristickou pro skandinávský styl.

Bílá barva rozjasní interiér

Nejoblíbenější jsou v poslední době interiérové dveře v bílé barvě. Vybírat můžete z několika typů a dekorů. Nemusí jít pouze o sněhově bílou, ale zvolit můžete například bílou s šedým podtónem nebo barvu s dekorem dřeva. Bílé dveře mohou být dýhované, laminované, lakované, matné či lesklé, hladké či s drážkami, zkrátka takové, které se hodí do vašeho interiéru.

Minimalistické bezobložkové interiérové dveře 

Největším trendem dnešní doby jsou bezobložkové interiérové dveře, které nechají zárubně úplně zmizet a dokonale splynou se zdí. Tento typ dveří působí jednoduše a minimalisticky a hodí se do všech moderně zařízených interiérů.

Bezfalcové interiérové dveře

Bezfalcové dveře představují moderní a elegantní alternativu tradičních dveří. Jejich hladký povrch bez výrazného rámu dodává interiéru jednoduchý vzhled. Jsou ideální pro všechny, kdo hledají sofistikovaný design, který se snadno začlení do nejrůznějších stylů interiéru a zároveň přinese do prostoru svěžest.