Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Jak vybrat interiérové dveře

Jak vybrat interiérové dveře
2. 2. 2023 19:56

Interiérové dveře plní mnoho funkcí - od té praktické až po estetickou. Jak ale vybrat ty pravé dveře do interiéru, které budou ladit s celkovým designem, doladí atmosféru a zároveň místnosti oddělí?

Interiérové dveře otočné

S touto klasikou se setkáváme nejčastěji. Jedná se o dveře, které se otevírají do místnosti nebo ven z ní. Otočné dveře se hodí do místností, kde je více místa, protože potřebují prostor, do kterého zasahují otevřením. Vybrat si můžete buď pravé nebo levé.

Interiérové dveře bezfalcové

Tyto dveře v zavřeném stavu tvoří rovinu se zárubní a nevyčnívají do prostoru. Bezfalcové dveře (neboli bezpolodrážkové dveře) vytvoří hladký celek bez rušivých pantů.

Posuvné dveře

Pokud máte v interiéru málo místa nebo chcete prostor ještě více otevřít, zvolte posuvné dveře. Dělí se na:

Posuvné dveře na stěnu

Tyto dveře potřebují místo na stěně, po které se budou při otevírání posouvat. Výhoda posuvných dveří na stěnu je ušetření místa a jednoduchá instalace. Nevýhodou může být to, že zeď, po které se dveře posouvají, nebudete moci využít. V případě, že před stěnou bude nábytek, je nutné ho posunout více do místnosti, aby nebránil pohybu dveří.

Posuvné dveře do pouzdra

S instalací posuvných dveří do pouzdra musíte počítat už při stavbě nebo přestavbě. Dveře totiž zajíždí do předem připraveného stavebního pouzdra, takže ve výsledku jsou skryté uvnitř stěny. Jejich výhodou je to, že nestíní stěnu, nevýhodou jsou náklady spojené se stavebními úpravami.

Interiérové dveře dvoukřídlé

Ideální dveře tam, kde by jednokřídlé byly nepraktické. Hodí se do větších místností, příjemně propojí interiér, když jsou otevřeny anebo tvoří designovou přepážku, když chcete soukromí. Interiérové dvoukřídlé dveře se dají pořídit i v bezfalcové nebo posuvné variantě.

Shrnovací interiérové dveře

Neboli skládací dveře umí ušetřit v interiéru spoustu místa. Díky své jednoduché instalaci a nízké pořizovací ceně jsou stále oblíbenou variantou.

Většinu vnitřních dveří si můžete vybrat buď v plné nebo prosklené variantě. Záleží na designu vašeho interiéru a na tom, které místnosti budou dveře oddělovat. Plné dveře se hodí hlavně do ložnice, koupelny či na WC, protože nepropouští světlo a mají lepší hlukovou izolaci než prosklené dveře.

Zajišťujeme kompletní poradenství i montáž interiérových dveří. Pokud chcete vidět celou nabídku Indvere.cz, neváhejte navštívit naši vzorkovnu v Praze 9.