Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Jak vybrat koupelnové dveře a na co si dát při výběru pozor

Jak vybrat koupelnové dveře a na co si dát při výběru pozor
2. 1. 2024 13:13

Jak vybrat koupelnové dveře a na co si dát při výběru pozor

Výběr správných koupelnových dveří je důležitou součástí zařizování koupelny, která by měla být nejen esteticky příjemná, ale především funkční a odolná vůči vlhkému prostředí. Při výběru dveří do koupelny je třeba vzít v úvahu specifické požadavky. Poradíme, jak vybrat správné koupelnové dveře a na co si dát při jejich výběru pozor.

Jak vybrat interiérové dveře do koupelny?

  • Koupelnové dveře by měly být odolné vůči vlhkosti. V prostorách koupelny je často velké vlhko, které by dveřím mohlo vadit.
  • Důležitá je také odolnost vůči změně teplot.
  • Měly by být spolehlivé i při časté frekvenci otevírání a zavírání.
  • Koupelny často bývají bez oken, či mívají okna malá, a proto je vhodné vybrat prosklené interiérové dveře, díky kterým bude do koupelny proudit přirozené světlo.
  • Pokud je koupelna menších rozměrů, hodí se vybrat posuvné dveře, které ušetří spoustu prostoru.

Jaký materiál je pro koupelnové dveře nejlepší

Pokud se chystáme vybírat nové dveře do koupelny, měli bychom se zaměřit na vhodnost materiálu, ze kterého jsou vyrobené. Obecně se nedoporučuje dávat do koupelny dřevěné interiérové dveře či dveře dýhované, které špatně snáší vlhkost a změnu teplot.

Nejvhodnějším materiálem pro dveře do koupelny je laminát či sklo, nebo kombinace obou materiálů. Pokud vybereme dveře ze správného materiálu a dodáme jim trochu péče, nebude potřeba řešit problémy s poškozením či navlhnutím. 

Na co si dát při výběru pozor?

  • Důležité je zvolit správnou velikost dveří a typ otevírání. Pokud se dveře budou otevírat dovnitř koupelny, může se stát, že budou zabírat spoustu prostoru. Pokud se naopak budou otevírat ven, mohou překážet při průchodu chodbou.
  • V případě prosklených interiérových dveří je klíčové zvolit takové sklo, které bude bezpečné a odolné vůči rozbití.
  • Vzhledem k vlhkému prostředí koupelny je vhodné, aby dveře byly snadno udržovatelné. Měli bychom vybrat takový povrch, který se snadno čistí pomocí běžných čistících prostředků.
  • Koupelna by měla být správně odvětrávaná, aby nedochálo k zadržování zbytečné vlhkosti. Z toho důvodu je nejlepší pořídit interiérové koupelnové dveře s odvětrávací mřížkou. Díky ní bude umožněn průchod vzduchu a nebude vznikat nechtěná plíseň.