Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Jaké výhody a nevýhody přináší bílé interiérové dveře

Jaké výhody a nevýhody přináší bílé interiérové dveře
6. 1. 2024 13:20

Jaké výhody a nevýhody přináší bílé interiérové dveře

Bílé interiérové dveře nemusí být vždy nuda. V dnešní době znamená bílá barva čistotu a eleganci, a proto se skvěle hodí do každého interiéru. Jejich neutrální tón umožňuje sladění s různými designovými prvky a barevnými schématy, díky čemuž působí minimalisticky a  moderně. InDveře nabízí široký výběr bílých interiérových dveří.

Výhody bílých interiérových dveří

Už dávno neplatí, že bílé dveře v interiéru jsou nudné a nevzhledné. Mají spousty výhod, které vás přesvědčí, že jsou správnou volbou.

    • Opticky zvětší každý prostor, a proto se dokonale hodí do malých bytů. Ve větších prostorách působí elegantně a minimalisticky.
    • Jsou univerzální, díky čemuž mohou být perfektně začleněny do všech typů interiérů od moderního po klasický, ať už se jedná o prostory bytové nebo kancelářské.
    • Stálost barvy přispívá k dlouhodobému zachování elegantního vzhledu. Nemusíte se tak obávat vyblednutí nebo změny odstínu.

  • Jsou nadčasové a nezávisle na aktuálních trendech zůstávají stále stylové a moderní.

  • Skvěle se kombinují s různými dekorativními prvky a barevnými schématy.

Nevýhody

Podobně jako v případě jiných typů interiérových dveří, i ty bílé mají několik nevýhod.

  • Citlivost na špínu a skvrny. Bílá barva je náchylná na viditelné nečistoty, což může vyžadovat jejich pravidelnou údržbu a čištění.

  • Bílé interiérové dveře mohou být kvůli své světlé barvě náchylnější na poškrábání a oděrky, ale záleží na jejich materiálu.
  • V některých případech může přebytek bílé barvy v interiéru vést k dojmu sterilnosti nebo chladu.
  • Bílé dveře zaniknou v místnostech, kde bude příliš bílé barvy, například bílá podlaha a výmalba.

Jaké dveře bílé barvy zvolit? 

Pokud bydlíte ve tmavém bytě, bílé dveře jsou ideální volbou pro rozjasnění interiéru. Jaké dveře jsou však nejlepší variantou? Prosklené interiérové dveře se perfektně hodí do obýváku, kuchyně a dalších místností, kde není potřeba udržet soukromí a 100 % oddělit prostor.

Plné interiérové dveře jsou ideální pro dětské pokoje, ložnice, pracovny a komory, kde je klíčové udržet soukromí, nebo zakrýt obsah místnosti. Pro tyto účely jsou bílé interiérové dveře praktické a zároveň stylové.

Máte možnost vybrat si mezi několika různými typy interiérových dveří. Pokud preferujete praktičnost a úsporu prostoru, jsou pro vás vhodné posuvné dveře, které elegantně oddělují jednotlivé místnosti. Bezobložkové interiérové dveře skvěle zapadnou do moderního bílého interiéru. Chcete-li se držet moderní klasiky, nejvhodnější volbou jsou pro vás interiérové dveře obložkové.

Povrch dveří

Úprava povrchu dveří může být laminátem, bílou fólií či bílým lakem. Povrch dveří lze ozvláštnit ozdobnou lištou, rámečkem či proužkem. Dveře nemusí být pouze bílé, ale můžete je kombinovat s dalšími barvami nebo dřevem, díky čemuž dveře více vyniknou a budou působit originálně.