Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Nejnovější trend ze světa interiérových dveří - bezfalcové dveře

Nejnovější trend ze světa interiérových dveří - bezfalcové dveře
9. 1. 2024 13:32

Nejnovější trend ze světa interiérových dveří - bezfalcové dveře

Každý, kdo se pustí do stavby či rekonstrukce svého domova, se ocitne před řadou rozhodnutí a výběrů, které ovlivní nejen vzhled, ale také pohodlí a funkčnost celého prostoru. Jedním z nejklíčovějších prvků, které ovlivňují celkovou atmosféru domova, jsou interiérové dveře.

Je důležité se zamyslet, jaké dveře se do našeho interiéru hodí, nebo jak je spolu budeme kombinovat. Nejlepší je vybírat takové dveře, které ladí se stěnami, podlahou a nábytkem, a zároveň mají praktické funkce, které požadujeme. Mezi nejnovější trendy z oblasti interiérových dveří patří dveře bezfalcové.

Proč jsou bezfalcové dveře in?

Bezfalcové interiérové dveře představují inovativní design, který se vyznačuje absencí polodrážky, neboli falcu. Dveřní křídlo je hlouběji zasazeno do zárubně a při zavřeném stavu je s ní v jedné rovině. Tato konstrukční změna vytváří dojem jednotné a plynulé linie mezi dveřmi a zárubní, což interiéru dodává moderní a luxusní vzhled.

Ideálním doplňkem k bezfalcovým dveřím je magnetický zámek, díky kterému je zajištěna velmi tichá a snadná manipulace se dveřmi. Novějším minimalistickým trendem jsou bezfalcové dveře se skrytou zárubní, která je instalována přímo do zdi či sádrokartonu, díky čemuž dveře dokonale splynou s interiérem a vytvoří minimalistický vzhled.

Vhodné zárubně k bezfalcovým dveřím

Každé interiérové dveře jsou složeny ze dvou částí - ze zárubně a dveřního křídla. Dveřní zárubeň je rámová konstrukce, která je upevněna do zdi při zdění. Podle toho, jak dveřní křídlo dosedá do zárubně, rozeznáváme dva druhy interiérových dveří - falcové a bezfalcové. Podle způsobu konstrukce u bezfalcových dveří můžeme rozlišovat:

  • Obložkové zárubně, které jsou nejčastěji využívaným typem zárubní. Nebývají instalovány v jedné rovině se zdí, ale částečně vystupují do prostoru. Dveřní křídlo polovinou své tloušťky vystupuje ze zárubní. Lze je vyrobit pro moderní bezfalcové dveře i pro klasické falcové dveře.
  • Bezfalcové zárubně taktéž vystupují do prostoru, ale dveře jsou do nich plně zapuštěny. Přední část dveří je se zárubní v jedné rovině.
  • Skryté zárubně jsou obvykle v jedné rovině s přední stranou dveří i okolní zdí, nebo je zárubeň ve zdi zcela skryta.
  • Rámové zárubně jsou konstruovány především pro vchodové dveře, můžeme je však použít i do interiéru a předělit pomocí nich jakýkoliv prostor.