Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Stylové dveře přidají bytu na hodnotě

Stylové dveře přidají bytu na hodnotě
26. 1. 2024 09:50

Stylové dveře přidají bytu na hodnotě

Při stavbě či rekonstrukci našeho domova bychom neměli zapomínat na detaily. Domácnost můžeme vybavit krásným nábytkem a nejrůznějšími doplňky, ale pokud zapomeneme na tak zásadní detail, jako jsou interiérové dveře, nemusí interiér odpovídat našim představám.

Na co myslet při výběru interiérových dveří?

Dveřmi procházíme každý den, a přesto si mnohdy neuvědomujeme jejich význam a to nejen z praktického, ale také z estetického hlediska. Správná volba interiérových dveří přidá bytu na hodnotě a zároveň ovlivní kvalitu bydlení. Do každé místnosti je vhodný jiný typ a design dveří.

Dveře do obývacího pokoje

Obývací pokoj je srdcem bytu. Schází se zde celá rodina, aby mohla trávit společný čas na příjemném místě. Tento prostor by měl tedy působit otevřeně a vzdušně. Výběr interiérových dveří do obýváku je snadný. Stačí, pokud správně zkombinujeme dveře s barevným schématem a máme vyhráno. Zda toužíme po dveřích plných nebo prosklených záleží čistě na nás. Do obývacího pokoje se dokonale hodí klasické interiérové dveře, ale i dveře posuvné.

Dveře do ložnice či dětského pokoje

Místnost, ve které spíme my nebo naše děti, by měla být klidná a útulná. S tím mohou výrazně pomoci správně zvolené interiérové dveře. Do ložnice i dětského pokoje bychom měli volit plné, klasické interiérové dveře, které nám poskytnou dostatek tmy, ticha a soukromí.

U dětských pokojů je však nutné při výběru dveří dbát na jejich snadnou údržbu. Zejména malé děti mají v oblibě chodit se špinavýma rukama či s pastelkami a jejich kreativita se tak velice často projevuje i na povrchu dveří.

Interiérové dveře do koupelny

Výběr dveří do koupelny, kde je často velmi vlhko a kde se střídá teplota, není vůbec jednoduchý. Vhodným materiálem pro koupelnové dveře je především laminát. Dveře ze dřeva či dýhy by vlivem vlhkosti přišly o svůj estetický vzhled.

Současným trendem jsou skleněné dveře, které jsou odolné vůči vlhku. Není potřeba se obávat ztráty soukromí, neboť jsou dveře vyráběné z mléčného skla, díky kterému jsou průsvitné, nikoli průhledné. Skleněných dveří se nemusíme obávat ani z důvodu bezpečnosti, protože se vyrábí z bezpečnostního kaleného skla.

Jaké barvy a dekory dveří jsou v současnosti stylové?

Každý člověk má jiné představy a preference. V nabídce InDveře si každý najde to své - světle a tmavě hnědé interiérové dveře, šedé interiérové dveře, bílé interiérové dveře nebo interiérové dveře černé. Důležité je, abychom je ladily s celkovým vzhledem interiéru. 

Mezi nejoblíbenější dekory dveří se řadí ty, které imitují různé typy dřeva, například dub či ořech. Dalšími oblíbenými dekory jsou matné či lesklé barvy, rustikální dekory či skleněné panely.