Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Dvoukřídlé dveře jsou elegantní řešení pro nestandardní prostory

Dvoukřídlé dveře jsou elegantní řešení pro nestandardní prostory
2. 2. 2023 19:53

Zajímavá a velmi oblíbená alternativa klasickým interiérovým dveřím. Nabídka dvoukřídlých dveří je velmi široká - od výběru materiálů až po barvy nebo dekory. Dvoukřídlé dveře se skvěle hodí do místností, které chceme otevřít a propojit. V čem ale spočívají další výhody oproti jednokřídlým dveřím?

4 typy dvoukřídlých dveří

U dvoukřídlých dveří rozlišujeme 4 základní typy. Jsou to dveře:

  • Otočné - jedná se o klasický typ interiérových dveří. Nehodí se do malých prostorů, protože zabírají hodně místa.
  • Posuvné - dvoukřídlé dveře posuvné je možné zvolit s umístěním na stěnu nebo do pouzdra. Je to vhodný typ dveří do malých místností, při otevření totiž zabírají jen stěnu nebo se ve stěně zcela skryjí.
  • Skládací - jsou také vhodné do malých prostorů, ale mají horší hlukovou izolaci.
  • Kyvné - dvoukřídlé kyvné dveře nejsou běžné v domácnostech. Instalují se hlavně v komerčních prostorách, ať už jsou to restaurace nebo nemocnice. Jsou ale velmi zajímavou alternativou i do obytných místností, pokud máte velké prostory.

Jaký vybrat materiál dvoukřídlých dveří?

Skvělou zprávou je, že většina klasických dveří se vyrábí i ve variantě dvoukřídlých dveří. Nabídka materiálů je tak velmi široká. Nejčastějšími materiály jsou laminát, dýha, folie nebo lak. Folie se hodí pro dveře méně vytížené, laminát zase lépe odhluční místnosti a jen tak se nepoškodí. Dýha, která se používá na výrobu dveří, je velmi odolná. Může se mořit nebo lakovat nebo projít další úpravou. Péče o ni také není náročná a není třeba se jí obávat ani v domě s mazlíčky nebo malými dětmi.

Dvoukřídlé dveře prosklené nebo plné

V tomto případě velmi záleží na tom, jaké místnosti dveře oddělují. Pokud jsou dveře umístěny mezi obývacím pokojem a kuchyní, prosklení může být výhodou a místnosti velmi pěkně propojí, i když budou dveře zavřené. V případě, že dvoukřídlé dveře oddělují ložnici, je lepší zvolit dveře plné. Lépe místnosti odhluční a do ložnice ani ven z ní nebude pronikat světlo.

Instalaci nechte na odbornících

Dveře už máte vybrané a víte i jaký odstín či dekor zvolit? Pak je skoro vše připraveno. Nejste-li si jistí s případnou instalací dvoukřídlých dveří, svěřte se do rukou odborníku. My v Indvere.cz si s instalací dvoukřídlých dveří hravě poradíme. Kontaktujte nás nebo nás (po předchozí domluvě) navštivte v naší pražské vzorkovně.