Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Interiérové dveře do dětského pokoje - jak vybrat?

Interiérové dveře do dětského pokoje - jak vybrat?
10. 10. 2023 12:14

Zařizujete nový pokojíček nebo rekonstruujete ten stávající a přemýšlíte nad novými dveřmi? Jaké vlastnosti by měly splňovat interiérové dveře do dětského pokoje a podle čeho je vybírat, aby byly nejen hezké, ale i praktické a bezpečné?

Těšíte se na příchod miminka a zařizujete nový pokojíček nebo předěláváte starší dětský pokoj do nového stylu? Pak jistě přemýšlíte nad volbou nových interiérových dveří. Dětský pokoj je specifickým místem, které má jasné požadavky na vlastnosti dveří. Poradíme vám, jak správně vybrat dveře do dětského pokoje, které splní vše, co se od nich očekává.

Co by interiérové dveře do dětského pokoje měly splňovat

Bezpečnost dveří

Malé děti jsou ještě nemotorné a nešikovné, hry předškoláků divoké a nápady školáků nepředvídatelné. Proto by měly být interiérové dveře do dětského pokoje zejména bezpečné.

Vybírejte bezpečné interiérové dveře, které:

  • mají zaoblené hrany, o které se děti neporaní;
  • jsou z části prosklené, abyste měli alespoň částečný přehled o tom, co se v pokojíčku děje (ideální je volit prosklené interiérové dveře s prosklením v horní polovině dveří, sklo by mělo být částečně průhledné nebo alespoň průsvitné);
  • volte interiérové dveře s bezpečnostním kaleným sklem;
  • vybírejte kování, které nemá ostré hrany.

Odolnost dveří

Znáte to, děti jsou hlučné, občas upadnou, často o dveře uhodí hračkou, odrážedlem nebo se rozhodnou, že povrch dveří je skvělým malířským plátnem, případně se jim na dveře něco vylije. Dveře do dětského pokojíčku by měly být na všechny tyto “libůstky” připraveny.

Volte odolné dveře, které:

  • mají povrch z CPL laminátu, který je odolný jak proti mechanickému poškození, tak proti nečistotám;
  • mají výplň z děrované dřevotřísky neboli DTD (tyto dveře nabízejí dobrý poměr cena/výkon, jsou dostatečně pevné), středně plné dřevovláknité desky neboli MDF (jde o pevnou výplň) nebo z plné dřevotřískové desky neboli DTD plné (je velmi pevná a odolná proti nárazům), všechny tyto výplně zároveň velmi dobře tlumí hluk;
  • dobře těsní (pokud byste zvolili interiérové dveře posuvné, ať už na stěnu nebo do pouzdra, nikdy nedosáhnete takového odhlučnění jako když zvolíte klasické interiérové dveře otočné).

Vzhled interiérových dveří v dětském pokoji vs. jejich praktičnost

Zakládáte si na designu a stylovém vzhledu? U dveří do dětského pokoje možná narazíte. Dětem je zpravidla jedno, že krásné bílé interiérové dveře mají zůstat bílé déle než půl hodiny. U dveří do dětského pokoje musíte občas vybírat spíše hlavou než srdcem.

Co se týče barvy a vzhledu dveří, doporučujeme volit takové varianty, které snesou otisky dětských ručiček, sem tam nějaký flek nebo čárku od pastelky. Jako ideální se jeví interiérové dveře v dekoru dřeva, jako je dub, borovice, akát, ořech, jasan nebo wenge. Pokud zvolíte světlejší odstín dřeva, můžete docílit krásně prosvětleného prostoru. Na tmavších dekorech se zase nemusíte bát, že by byla vidět každá šmouha.

Slaďte interiérové dveře ve všech prostorách do jednoho stylu

Potřebujete do dětského pokoje zvolit interiérové dveře, které jsou bezpečné a odolné, ale zároveň chcete zachovat v celém interiéru jednotný styl? V sortimentu InDveře najdete řadu dveřních křídel, které nabízejí různé dekory s možností výběru mnoha variant provedení. Můžete si tak zvolit jeden dekor, který použijete na dveře otočné, posuvné, plné i prosklené. Můžete si vybrat i různé velikosti prosklení. Dokonce u nás najdete i moderní interiérové dveře bezfalcové nebo dveře dvoukřídlé. Každé dveřní křídlo může být jedinečné, a přesto mohou interiérové dveře tvořit krásný celek, který bude ozdobou vašeho domu nebo bytu.

Rádi vám, po předchozím kontaktu, ukážeme nabídku interiérových dveří v naší vzorkovně v Praze. Dejte nám vědět a přijďte si vybrat nové dveře do dětského pokoje i do celého bytu.