Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Jakou zvolit barvu dveří do interiéru?

Jakou zvolit barvu dveří do interiéru?
2. 2. 2023 19:59

Dveře tvoří výrazný prvek každé místnosti. Zvolením vhodné barvy dveří můžete přeměnit celý interiér. Rovnou vám řekneme, že ta správná barva neexistuje. Ale můžeme vám poradit, co a jak zkombinovat, aby byl výsledný efekt přesně podle vašich představ.

Barvu interiérových dveří vybírejte s rozmyslem

Pokud si nevíte rady, máme pro vás několik tipů, jak vybrat barvu interiérových dveří tak, aby ladila a vám vyhovovala ještě dlouhá léta poté.

  • Nenechte podlahu opticky splynout s dveřmi.
  • Dveře by měly ladit s rámy oken v místnosti.
  • Kontrast je fajn - ať už se jedná o kontrast dveří a zdí nebo dveří a nábytku.
  • Nepřehánějte to s barvami - určitá střízlivost v barvách i využitých materiálech se vyplácí.

Bílé interiérové dveře

Nechcete riskovat, že se vám barevné dveře za několik let nebudou líbit? Pak sáhněte po klasických bílých interiérových dveřích. Bílá barva je jemná, nenásilná a ladí téměř ke všemu. V bílé barvě seženete dveře posuvné na stěnu i do pouzdra, dveře otočné i dveře bezfalcové. A hlavně bílá barva nemusí představovat jen sněhově bílou, má mnoho různých odstínů. Interiér se díky bílým dveřím prosvětlí. Jedinou nevýhodou je náročnější údržba. Pokud máte malé děti nebo domácí mazlíčky, pak budete bílé dveře muset udržovat častěji.

Tmavé interiérové dveře

Dveře tmavých barev opticky zmenšují interiér, nejsou tedy úplně vhodné do malých místností. Na druhou stranu, ale interiér dokáží velmi zútulnit a pokud zvolíte dveře posuvné a ne úplně tmavou podlahu, pak se dveří ve tmavých odstínech nemusíte bát ani v případě ne příliš rozlehlých místností. Tmavé dveře nemusíte udržovat tak často, hodí se tedy hlavně do více používaných místností nebo tam, kde hrozí ušpinění - například do kuchyně.

Pokud byste rádi viděli odstíny interiérových dveří naživo, pak se po předchozí domluvě můžete zastavit v naší vzorkovně Indvere.cz na Praze 9.