Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Interiérové dveře Erkado - nabídka povrchových úprav

Interiérové dveře Erkado - nabídka povrchových úprav
11. 9. 2023 10:29

Dveře Erkado nabízejí rozmanité možnosti výběru vzhledu a provedení. Poradíme vám, jak si vybrat správnou povrchovou úpravu, která bude odpovídat nejen vašim představám o vzhledu, ale také o ceně dveří a jejich odolnosti.

Pokud vás oslovila naše nabídka interiérových dveří Erkado, jistě vás zajímá, z jakých povrchových úprav si můžete vybírat. V každém případě se zamyslete nad tím:

  • kde budou dveře umístěny,
  • jakým vlivům budou muset odolávat (malý nebo velký provoz, vlhkost, domácí mazlíčci, malé děti, nároky na údržbu atd.),
  • jak by měly dveře vypadat.

Foliované interiérové dveře

Dveře Erkado s povrchem z folie nadchnou ty, kteří hledají cenově dostupné dveře do interiéru a nepotřebují, aby byl jejich povrch výrazně odolný. U folie totiž hrozí větší riziko manuálního poškození než u jiných úprav. Výhodou je výběr z široké palety dřevěných dekorů, které věrně kopírují přírodní vzhled dřeva. V nabídce Erkado můžete volit ze dvou typů foliovaných interiérových dveří:

Folie FINISH - jde o základní typ folie s příjemným vzhledem.

Folie GREKO - nabízí dvourozměrný až trojrozměrný vzhled dekoru a lepší technické vlastnosti.

Laminované interiérové dveře - CPL laminát

Interiérové dveře Erkado s povrchem z CPL laminátu jsou opatřeny speciální foliovou vrstvou imitující různé typy materiálů, dřevěných dekorů nebo barevných variací. CPL laminát je odolný proti nárazům a opotřebení a je proto vhodný i do více frekventovaných míst. 

Dveře do interiéru s PVC povrchem

PVC povrch, nazývaný také jako povrch PREMIUM, je vyroben z plastu, odolává opotřebení nebo poškození a narozdíl od laminátu nabízí výraznější strukturu dřeva. Pokud toužíte po dveřích s krásným vzhledem a dobrou odolností, je PVC správnou volbou.

Dýhované interiérové dveře

Povrch z dýhy je tvořen tenkou vrstvou dřeva. Na pohled jde o velmi pěknou volbu, kdy je každý kus dveří originál, ale nevýhodou je, že dýhované dveře se mohou snadno poškodit. Nárazy nebo škrábance na nich mohou rychle zanechat nepěkné stopy, proto je vhodnější volit dveře s dřevěným povrchem tam, kde nejsou malé děti nebo domácí mazlíčci.

Lakované interiérové dveře

Dveřní křídla s nástřikem UV laku představují univerzální variantu pro instalaci do jakéhokoliv interiéru. Díky laku jsou dveře odolné jak proti opotřebení, tak proti vlhkosti. Lakované dveře můžete umístit i do kuchyní a koupelen - vlhko je nepoškodí.

Celoskleněné dveře

Moderní celoskleněné dveře jsou spíše designovou záležitostí. Sklo má vysokou pevnost, je bezpečné a můžete si vybrat buď sklo čiré nebo díky kalení matné. Povrch se doplňuje o designový vzor.

Různé povrchové úpravy můžete volit jak pro klasické otočné jednokřídlé dveře Erkado, tak pro dveře dvoukřídlé či posuvné. Nezáleží, jestli si vyberete interiérové dveře plné nebo prosklené. Jedinou výjimkou jsou celoskleněné dveře do interiéru, u kterých je povrch, funkce a odolnost dána použitím skla.