Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Jak se liší falcové a bezfalcové dveře?

Jak se liší falcové a bezfalcové dveře?
2. 2. 2023 19:55

Vybrat ty pravé dveře dveře do interiéru není jednoduché. Na výběr je mnoho materiálů, barev i typů otevírání. Další možnost, podle čeho vybrat interiérové dveře je, jestli budou falcové nebo bezfalcové.

Falcové dveře jsou klasika

Je to nejčastější typ dveří v interiéru. Často se nazývají polodrážkové. Poznáte je tak, že je dveřní křídlo přímo usazeno do pantů. Když jsou dveře zavřené, vidíte jejich hranu, která vystupuje do prostoru. Falcové interiérové dveře jsou obvykle levnější a lépe těsní.

Bezfalcové dveře jsou ozdobou interiérů

Hlavně kvůli konečnému vzhledu interiérů jsou bezfalcové dveře často voleny. Vyznačují se tím, že jejich dveřní křídlo tvoří jednu rovinu se zárubní. Dveře díky tomu vypadají elegantně a moderně a dokáží změnit celý design místnosti. Bezfalcové dveře se vždy musí objednávat s bezfalcovou obložkovou zárubní. Vybrat si můžete buď variantu s viditelnými panty, nebo se skrytými. Bezfalcové dveře není možné zasadit do falcové zárubně.

Vybírejte ještě před stavbou

Bezfalcové dveře obvykle potřebují větší šířku stavebního otvoru. Na to je nutné myslet už při stavbě nebo rekonstrukci. Předem si tedy rozmyslete, které dveře v jaké místnosti chcete mít. Později by totiž byla nutná úprava stavebního otvoru.

Moderní bezfalcové i klasické falcové dveře si můžete objednat u nás v Indvere.cz. Pokud je chcete vidět naživo, navštivte po předchozí domluvě naši prodejnu na Praze 9.