Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Jak vybrat posuvné dveře, které budou interiéru slušet

Jak vybrat posuvné dveře, které budou interiéru slušet
2. 2. 2023 19:57

Oddělení místností, vytvoření soukromí a tlumení hluku jsou hlavními funkcemi interiérových dveří. V případě, že si pořídíte posuvné dveře, navíc ušetříte místo a vytvoříte další elegantní designový doplněk.

Typy posuvných dveří na stěnu

Posuvné dveře se dají rozdělit na dva hlavní typy:

  • Posuvné dveře na stěnu - kolejnice, po které se dveře pohybují, je uchycená na stěně. Dveře jsou tedy vidět i při otevření. Ušetří ovšem dost místa, ale na stěnu, kam se dveře otevírají, nemůžete dát dekorace a případný nábytek musí být o několik centimetrů posunut směrem do místnosti.
  • Posuvné dveře do pouzdra - tyto dveře jsou dokonale skryté ve zdi, zajíždějí totiž do stavebního pouzdra. S posuvnými dveřmi do pouzdra už se ale musí počítat při samotné stavbě nebo rekonstrukci, do hotového interiéru se dají zakomponovat pouze po složitých stavebních úpravách. Jedná se o dražší variantu, než jsou posuvné dveře na stěnu, ale zároveň přináší mnoho výhod. Stěna, kam se posuvné dveře otevírají, zůstává zcela prázdná a může být plně využitelná. Dveře při otevření nejsou vidět a nenarušují celkové vzezření interiéru.

Posuvné dveře plné nebo prosklené

Další možností, jak vyladit váš interiér k dokonalosti, je typ výplně. Posuvné dveře plné se hodí hlavně do místností, které chceme oddělit od ostatních prostor - například ložnice, koupelna nebo WC. Mají i lepší protihlukové vlastnosti. Ani přes prosklené posuvné dveře nemusí být všechno vidět. Díky mléčné výplni mohou tvořit velmi elegantní prvek celého interiéru.

Jestli hledáte dveře, které ušetří místo a budou tvořit vkusný doplněk, zvolte posuvné dveře na stěnu nebo do pouzdra. V Indvere.cz vám rádi poradíme, jaký typ vybrat přímo do vašeho interiéru.