Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Máte malý byt? Zachránit vás mohou posuvné dveře

Máte malý byt? Zachránit vás mohou posuvné dveře
2. 2. 2023 20:00

Každý kousek volného místa v malém bytě se cení. Proč si ho ubírat klasickými otočnými dveřmi, když můžeme zvolit dveře posuvné? Díky nim vznikne v interiéru více volného prostoru a místnosti budou působit vzdušněji.

Neberte barvy na lehkou váhu

Základem pro malé byty jsou světlé barvy. Díky nim můžete prostor opticky zvětšit. Pokud se vám podaří sjednotit barvu podlahy s barvou dveří, místnosti zvětšíte ještě více. Výměna klasických otočných dveří za dveře posuvné je pak jasnou volbou.

Posuvné dveře do interiéru

Při instalaci posuvných dveří jsou na výběr dvě varianty:

  • posuvné dveře na stěnu
  • posuvné dveře do pouzdra

Posuvné dveře na stěnu

Instalace posuvných dveří na stěnu je jednodušší. Ale zároveň zakrývají stěnu, přes kterou se otevírají. Musíte tedy počítat s tím, že na stěnu nebudete moci dát žádné obrazy nebo dekorace a případný nábytek bude posunut o kus do místnosti. Pořád ale šetří místo, které by otočné dveře zbytečně blokovaly.

Posuvné dveře do pouzdra

S instalací posuvných dveří do pouzdra se musí počítat už při stavbě nebo rekonstrukci interiéru. Dveře se totiž skryjí v kazetě, která je součástí zdi. Díky tomu dveře neblokují stěnu, ale jejich instalace je výrazně dražší.

Shrnovací dveře

Skládací dveře se hodí do interiérů, kde není prostor nebo možnost pro instalaci jiného typu dveří. Zároveň se ale skládací lamelové dveře instalují velice jednoduše a jsou velmi cenově dostupné. Mají ovšem horší akustické vlastnosti.

Nezapomeňte na prosklení

Při výběru dveří do malého interiéru volte posuvné dveře prosklené. Skrz sklo bude do místností pronikat světlo a díky tomu bude interiér vypadat o něco větší. Nemusíte se ale bát, že přijdete o soukromí, prosklené výplně jsou mléčné a není skrz ně vidět.

Navštivte naši vzorkovnu Indvere.cz na Praze 9. Rádi vám poradíme, jaké dveře budou do vašeho interiéru nejvhodnější. Poskytneme vám kompletní poradenství a věnujeme se i profesionální montáží interiérových dveří.