Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Prosklené dveře povýší váš interiér

Prosklené dveře povýší váš interiér
2. 2. 2023 20:01

Přemýšlíte, jaké dveře do svého domu nebo bytu pořídit? Bojíte se, že prosklené dveře vám seberou soukromí? Nebo že jsou příliš křehké? Níže se dozvíte hlavní výhody prosklených interiérových dveří.

Hodí se prosklené dveře všude?

Důležité je samozřejmě vybírat podle toho, jaké místnosti dveře oddělují. Jsou prostory, které je lepší oddělit dveřmi plnými - například spíž, komora nebo úložný prostor. Ovšem i prosklené dveře zajistí hodně intimity a není problém je zvolit i jako dveře do koupelny nebo na WC. Do dětského pokoje nebo ložnice se přeci jen víc hodí dveře plné. Spící děti by například mohlo budit dopadající světlo z chodby a v ložnici chceme více soukromí a světlo, které by do ní dopadalo, by ho mohlo narušit.

Sklo, přes které není vidět

Nespornou výhodou prosklených dveří je mléčné sklo. Díky němu vidíte, že se uvnitř svítí, ale nerozeznáte, co se uvnitř děje. Mléčné sklo je neprůhledné a ztráty soukromí se bát nemusíte. Dalšími typy skla, které tvoří výplň prosklených dveří, je sklo pískované nebo čiré. Pískované sklo má velmi podobné vlastnosti jako sklo mléčné. Sklo čiré se dává do dveří, kde nám nevadí, že je skrz ně vidět. Ideální jsou pak takové dveře například mezi kuchyní a obývacím pokojem nebo dětskou hernou.

Prosklené dveře rozzáří místnosti

Přes sklo proniká více světla, a tak se hodí nejen do menších místností, které prosvětlí a opticky zvětší, ale do všech, které chcete mít vzdušnější a světlejší.

Vybíráte prosklené dveře a nejste si jistí, jaké zvolit? Neváhejte nás kontaktovat, rádi vám v Indvere.cz poradíme. Můžete i navštívit naši pražskou vzorkovnu, kterou najdete v Praze 9 (nutná předchozí domluva).