Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

5 důvodů proč jsou bílé interiérové dveře skvělou volbou pro jakýkoliv interiér

5 důvodů proč jsou bílé interiérové dveře skvělou volbou pro jakýkoliv interiér
19. 6. 2023 12:14

Dveře do interiéru tvoří významnou část prostoru a výběr jejich barvy je stejně důležitý jako volba materiálu a povrchu dveří. Dlouhá léta se na špici mezi barvami dveří drží bílé interiérové dveře. Důvodů, proč si lidé volí právě tuto barvu, je hned několik.

Dveře, které najdete v naší nabídce, jsou rozmanité, co se týče barev a dekorů. Kromě bílých dveří u nás najdete interiérové dveře od světle hnědých po tmavě hnědé odstíny, interiérové dveře šedé, černé, neutrálně šedo-hnědé, krémové, pískové, hladké i s dekorem dřeva. Přestože jsou právě dveře s motivem přírodních dřevěných povrchů velmi žádané, jsou to právě bílé dveře, které si řada zákazníků vybere jako ty, které budou zdobit jejich interiér.

Bílé dveře do interiéru - 5 důvodů, proč jsou tak oblíbené

V čem bílé interiérové dveře vynikají?

  1. Jsou stálobarevné - u jiných barev se můžete setkat s tím, že odstín časem začne blednout. To se vám u bílých dveří nikdy nestane, protože bílá barva vyblednout nemůže. Vzhled dveří se tedy nijak nezmění ani po letech.
  2. Jsou elegantní a nadčasové - bílá barva je barvou elegance a ladnosti. S bílou barvou nikdy nesáhnete vedle, protože bílá z módy nikdy nevyjde. Minimalistický vzhled bílých dveří se vám navíc neokouká tak rychle, jako se to může stát například u dveří s výrazně zbarveným odstínem a dekorem.
  3. Jsou všestranné - pokud zvolíte bílou barvu, máte jistotu, že se bude hodit ke všemu. Ať už zvolíte podlahu, nábytek, výmalbu stěn a dekorace jakékoliv, bílý odstín dveří je vhodně doplní. Stejně tak si budou bílé interiérové dveře skvěle rozumět s jakýmkoliv stylem vašeho domova. Hodí se pro retro styl, pro modernu, pro vintage, provance, osmdesátky i rustikální styl.
  4. Dokáží vnést do interiéru světlo a prostor - skvělou vlastností bílé barvy je, že opticky zvětšuje prostor a dokáže odrážet světlo. Pokud potřebujete interiér prosvětlit, je bílá barva na dveře jasnou volbou. Interiérové dveře plné bílé můžete použít ke všem místnostem, které chcete oddělit a zachovat u nich soukromí. Tam, kde chcete, aby pronikalo světlo, můžete použít interiérové dveře bílé prosklené, které se mohou stát i krásným designovým prvkem.
  5. Hodí se kamkoliv - u bílých dveří si můžete být jisti, že skvěle zapadnou nejen do domácností, ale budou se vyjímat i na chatách a chalupách, v kancelářích, v obchodech, ve školách, na úřadech, v nemocnicích a v řadě dalších typů interiérů.

Na co si dát u bílých interiérových dveří pozor

Než se rozhodnete, že bílé dveře budou pro váš interiér to pravé, měli byste znát i pár nevýhod, které se s používáním dveří v bílé barvě pojí. V prvé řadě je dobré myslet na to, že bílá barva se snadno zašpiní. Pokud tedy máte malé děti nebo domácí zvířátka, může se stát, že budete muset věnovat větší pozornost údržbě dveří. Dnes už se ale vyrábějí takové povrchy, o které se pečuje velmi snadno, a proto není problém, když se na nich objeví otisk dětských ručiček nebo skvrna od bláta, když se váš mazlíček oklepe po procházce v dešti.

Pokud plánujete bílou výmalbu stěn, dejte si pozor i na to, že pokud k nim vyberete bílé dveře, bude vše splývat v jednu plochu (samozřejmě to může být vaším záměrem). Jednolitost bílých stěn a dveří můžete rozbít výraznějším prosklením nebo volbou výrazného kování.

Kterou bílou pro dveře zvolit? Máte řadu možností

Stejně jako má sníh nespočet odstínů bílé, tak i interiérové dveře můžete mít v řadě bílých odstínů. Konkrétní bílou barvu volte podle toho, zda chcete, aby bílá působila teple nebo studeně. 

Základem je standardní bílá, ale jako další odstíny můžete mít:

  • extra bílou
  • signální bílou,
  • čistě bílou,
  • sněhově bílou,
  • krémově bílou,
  • bílou v odstínu slonové kosti,
  • smetanově bílou,
  • bílou cappuccino,
  • bílou v odstínu holubí šedi,
  • bílou v odstínu jako má přírodní len,
  • vanilkově bílou a mnoho dalších.

Projděte si naši nabídku a jistě objevíte bílé interiérové dveře, které budou odpovídat vašim představám. Nabízíme jak dveře plné, tak prosklené, dveře z různých materiálů a v různých povrchových úpravách. Bílé dveře můžete mít jako klasické dveře otočné nebo se skvěle hodí i jako dveře posuvné. Kromě prodeje dveří nabízíme i jejich montáž. Po domluvě se můžete na dveře přijít podívat i do naší vzorkové prodejny v Praze, kde vám rádi ukážeme bílé dveře do interiéru v reálném provedení a můžete se sami přesvědčit o jejich kráse a eleganci.